ԵՐԵՎԱՆ, 1 ապրիլի. /Նովոստի-Արմենիա/. Թրջած նուշը բարելավում է ընդհանուր ինքնազգացողությունը, օգտակար է մարսողության համար և ավելի մեծ թվով սննդարար նյութեր է պարունակում:
Իսկ օգուտը հետևյալն է՝
Սրտի համար՝ կալիումը, սպիտակուցը և ոչ հագեցած ճարպերը սիրտն առողջ են պահում: Е վիտամինը նվազեցնում է սրտի հետ կապված խնդիրները, իսկ մագնեզիումը կանխում է սրտի տագնապները: Բացի այդ, այդ հանքանյութերն ու վիտամինները հանում են զարկերակների բորբոքումը:
Загружается новость ... "Лево"
Ավելի շատ էներգիա. այն ստանալու լավագույն միջոցն օրական մի քանի թրջած նուշ ուտելն է: Պղնձի, կալիումի պերմանգանատի և ռիբոֆլավինի հաշվին արագանում է նյութափոխանակությունը:
Նվազեցնում է խոլեստերինը. նուշի մեջ պարունակվող Е վիտամինը և կալցիումը նվազեցնում են խոլեստերինի մակարդակը:
Ուղեղի համար. նուշն առողջացնում է ուղեղը: Ռիբոֆլավինը և L-կարնիտինը դրական են ազդում ուղեղի նյարդային հանգույցների վրա, ինչն էլ իր հերթին նվազեցնում է Ալցհայմերի հիվանդության հավանականությունը:
Առողջ ոսկորներ. նուշում առկա հանքանյութերը, վիտամինները և ֆոսֆորը նպաստում են ոսկորների ամրացմանը: Ֆոսֆորը կանխում է օստեոպորոզը և ամրացնում է ատամները:
Ճնշման կարգավորում. կալիումի պարունակությունը իջեցնում է ճնշումը, իսկ նատրիումի փոքր պարունակությունը վերահսկում է այն:
Քաղցկեղի կանխարգելում. նուշի օգնությամբ բարելավելով սննդի տեղաշարժումն աղիներում՝ դուք նվազեցնում եք հաստ աղու քաղցկեղի հավանականությունը:–0–